Wie zijn we?

Jappe van de Zwan NEN innovatielab
Jappe van der Zwan
Manager innovation
Jo Collins NEN innovatielab
Jo Collins
Innovator
Rene Gouwens NEN innovatielab
Rene Gouwens
Innovator / product manager
Jille Sol NEN innovatielab
Jille Sol
Innovation lead
Robert Matousek NEN innovatielab
Robert Matousek
Computer scientist
Onno L'Ortye NEN innovatielab
Onno L'Ortye
UX-designer / innovator

3 belangrijke ontwikkelingen waarop het Innovatielab inspeelt:

Een nieuwe wereld

De wereld van formele normalisatie heeft gezelschap van een nieuwe, meer informele wereld waarin organisaties op een andere manier afspraken maken, verspreiden en toepassen. Vragen kunnen zijn: Op welke manier komen die afspraken tot stand? Zijn de principes van normalisatie in die nieuwe wereld ook relevant? Wat kan NEN leren van deze ontwikkeling?

Sneller normontwikkelingsproces

Klanten vragen om een sneller proces met meer flexibiliteit om normen te updaten door gebruik om de praktijk. Vragen kunnen zijn: Waarom is dit belangrijk voor klanten? Hoe kunnen we ervaringen over het gebruik beter verzamelen? Op welke manier kan het herzieningsproces van normen anders worden georganiseerd?

Content consumeren

Klanten consumeren content op een nieuwe manier. Steeds meer persoonlijk op maat, rijk aan informatie, toegankelijk via verschillende apparaten, direct toepasbaar in het dagelijkse praktijk. Vragen kunnen zijn: Op welke manier kunnen we onze normen zo schrijven dat ze geschikt zijn voor de verschillende behoeften van klanten? En op welke manier kan technologie als Artificial Intelligence, Blockchain, Big Data, etc. ondersteunen om de klant beter in te helpen?

Neem contact op met het Innovatielab!


NEN innovatielab 2022